Startpagina Stal de Heamar

Hoe het allemaal begon:

Als klein meisje was ik al gek op dieren, vooral op mijn pony Sandra en haar vriendje Mirabel.

Een zwart bonte geit. Later kwam hier mijn liefde voor de Welsh pony’s bij.

Eerlijke maar eigenwijze pony’s, waar mijn vader en ik nog steeds een zwak voor hebben. Op gegeven moment kwam de goedgekeurde dekhengst Robin op de boerderij bij mijn ouders wonen en natuurlijk kwamen er veulentjes. Allemaal zeer prachtig mooie veulens die erg goed presteren in de sport en op de keuringen.


Helaas kreeg Robin een ongeluk met mennen en brak zijn been. Dit was tot groot verdriet het einde voor onze spierwitte showbink, getekend in het logo.

Daarna kwam van diverse mensen de vraag of ik ook wel les wilde geven met mijn pony’s. Toen begon de groei van de stal.

De vraag naar lessen werd steeds groter en ook de kinderen werden steeds groter.

Dit met tot gevolg dat er een paar grotere lespony’s bij kwamen. Ook allemaal hele lieve pony’s en toppers om mee te werken.

Uiteindelijk was mijn werk, in een supermarkt niet meer te combineren met de activiteiten op de boerderij. Ik ben me daarom compleet gaan richten op het werk op Stal de Heamar.

Alles ging in rap tempo en er kwamen steeds meer activiteiten bij zoals pension-stalling, opfok, kinderfeestjes, themamiddagen, buitenritten, menlessen, poetsmiddagen etc.


Ons belangrijkste doel voor de kinderen is om ze vertrouwd te maken met dieren en respect hebben voor de dieren. Hoog in het vaandel staat dat ze niet vergeten dat pony’s dieren zijn waar je een band mee moet krijgen en als die band er eenmaal is wil een pony alles voor je doen.


Uit ervaring is inmiddels gebleken dat ook kinderen met een beperking de weg naar ons hebben gevonden en niets anders meer willen in hun vrije tijd. Wij bieden de mogelijkheid tot goede begeleiding wat vanzelfsprekend is. De liefde voor niet alleen de pony’s maar ook de vele andere dieren doen de kinderen goed voor nu en hun toekomst.

Ook het helpen met verzorgen van beesten draagt hierbij aan.


Kortom, met mijn grote passie voor pony’s en meer beesten is het gelukt sinds 2008 van mijn hobby mijn werk te maken.


Veel leesplezier op de site en graag tot ziens,


Annemarie.